Karin

Ik ben in juni begonnen met de opleiding doktersassistente. Ik ga 2 avonden in de week naar de opleiding. Daarnaast heb ik (nu nog)een fulltime baan als juf in het basisonderwijs. Ik heb geen kinderen. Ik vind het een erg leuke en interessante opleiding. Ook wordt er natuurlijk huiswerk gegeven. Toen de opleiding in juni begon kregen we voor de zomervakantie huiswerkopdrachten mee. Deze waren voor mij prima te doen, want in het onderwijs heb je bijna 6 weken zomervakantie, dus alle tijd.

Verder heb ik eigenlijk alleen op zaterdag en zondag de tijd om mijn huiswerk te leren/ doen en natuurlijk komen er ook dan weleens dingen tussendoor (verjaardagen, weekendje weg enz.), waardoor het soms even moeilijk is om het bij te houden. Het is belangrijk dat je goed plant wanneer je het gaat doen. Na de lessen anatomie en geneesmiddelenleer krijgen we altijd via de mail een PowerPoint met de behandelde lesstof. Het is belangrijk dat je probeert om deze lesstof na iedere les te leren en op deze manier bij te houden.

Met het vak anatomie ben ik denk ik iedere week ongeveer 5 tot 6 uur bezig geweest (ook weleens een weekend overgeslagen ivm andere verplichtingen). Geneesmiddelenleer heb ik pas in de kerstvakantie geleerd (in 2 weken) voor het examen, omdat de vakken gelijk liepen. Op de dinsdagavond kregen we namelijk geneesmiddelenleer en op de woensdagavond anatomie. Ik heb bewust gekozen om mezelf eerst op 1 vak te richten en daarna pas op het andere. Als je allebei de vakken tegelijk leert is het denk ik best lastig (als je daarnaast ook nog werkt), maar als je echt wil waarschijnlijk evengoed wel te doen. Het voordeel van werken in het onderwijs is natuurlijk de vele vakanties, dus daarom had ik voldoende tijd om mezelf in die 2 weken te storten op geneesmiddelenleer. Voor allebei de vakken ben ik inmiddels geslaagd.

Per februari ga ik nog maar 3 dagen in het onderwijs werken. De andere 2 dagen ga ik stage lopen bij een huisartsenpraktijk.

Dus kort samengevat: de opleiding is prima te doen naast een baan. Het is zeker prima te doen als je voldoende gemotiveerd bent en het echt leuk vindt.