Esther

Voor de keuze van het instituut voor mijn studie heb ik contact opgenomen met mijn huisarts en zijn assistenten. Vanwege het enthousiaste verhaal van één van de assistenten heb ik contact gezocht met Instituut Memo en is het balletje verder gaan rollen. Het persoonlijke kennismakingsgesprek heeft me zeker over de streep getrokken, dat dit een goede keuze zou zijn.
Instituut Memo zorgt ervoor dat alle facetten aan bod komen in. Het is zeker geen gemakkelijke studie, vooral het tijdsaspect is soms wel lastig naast je gezin en andere bezigheden.

Instituut Memo is goed te bereiken, vooral per mail, ook in deze Coronatijd. Het geeft mij zeker het vertrouwen dat ik in goede handen ben bij hen.
De verschillende studielessen die nodig zijn om het diploma te behalen worden in een consequente opeenvolging gegeven. Dusdanig dat van luieren geen sprake is en dat je letterlijk “bij de les” moet blijven. De studiestof is afwisselend en heel goed bruikbaar in je werk. De leraren zijn enthousiast en doen hun uiterste best om de stof zo interessant en levendig te maken. Op voorhand heb ik niet beseft dat ook de vakken Nederlands Engels en rekenen tot de examenstof behoren. Het gaat met tot nu toe goed af. Ik merk dat het ook wel leuk is om deze stof weer op te halen na ongeveer 40 jaar.

Door deze opleiding tezamen met mijn jarenlange werkervaring (buiten de zorg) en mijn persoonlijkheid, zijn er voldoende mogelijkheden om op een leuke plaats te werken. Juist in dit vak zijn er veel kansen voor mensen van mijn leeftijd (54 jaar) die parttime willen werken.