Fia

Na 27 jaar in een openbare bibliotheek te hebben gewerkt, wilde ik toch eens kijken of het mogelijk was mijn werk van 30 jaar geleden als medisch secretaresse weer op te pakken. Destijds ben ik daarin gerold en had er toen geen opleiding voor, maar dat is tegenwoordig wel noodzakelijk, denk ik.

Dus heb ik mij aangemeld bij het Instituut Memo voor de cursus van 1 jaar en dat is uitstekend bevallen. We waren met een enthousiaste, gemotiveerde, gevarieerde groep vrouwen van alle leeftijden. De jongste was 19 en de oudste 53.

Vooral de eerste 2 blokken waarin de medische terminologie en de ziekteleer werden behandeld waren pittig, maar goed te doen. Het werd op een deskundige manier gegeven door een huisarts. Het derde blok was gevarieerd, met enkele praktijklessen.

Ik heb de cursus gevolgd naast mijn werk, zoals de meesten van ons en kwam met een gemiddeld aantal huiswerkuren van 8 uur per week goed uit. De nadruk lag daarbij vooral in de eerste 2 onderdelen. Op de dag, dat ik mijn diploma kreeg uitgereikt, had ik ook een nieuwe baan als medisch secretaresse in een ziekenhuis, dus dat was een mooie bekroning!