Ineke

Toen in mij opgaf voor de cursus Medisch secretaresse was ik 50 jaar. Ik werkte op dat moment als telefoniste/receptioniste, maar vond het werk niet erg interessant. Ongeveer 25 jaar geleden heb ik op de administratie van het Elisabeth Ziekenhuis (nu Meander Ziekenhuis) in Amersfoort gewerkt.

De laatste jaren kwam ik regelmatig in het UMC in Utrecht en voelde de prettige sfeer. Zo ontstond het idee om weer in een ziekenhuis te gaan werken. Ik heb informatie ingewonnen bij Uitzendbureau Tempo Team, die in het UMC een vestiging heeft speciaal voor die locatie. Zij adviseerden mij om een opleiding Medisch Secretaresse te gaan volgen. In september 2006 heb ik me opgegeven bij Instituut Memo.

De groep bestond uit 13 personen . Het leeftijdsverschil was wel groot: de jongste was 19 jaar en de oudste 53 jaar. Toch merkte je daar niets van, want we waren allemaal erg gemotiveerd en dat stimuleerde enorm. Het eerste blok: Medische Terminologie was behoorlijk pittig, maar de lessen (door Geert-Jan gegeven) waren ook erg interessant. Ik heb het eerste blok ca. 6 uur aan mijn huiswerk besteed.

Inmiddels had ik ook via Tempo Team een baan in het UMC gekregen. Ik werkte 4 dagen per week op de poli Urologie en het Vaatcentrum. Het tweede blok was wat minder intensief, ongeveer 4 uur per week huiswerk. Dat was naast mijn baan in het UMC goed te doen. Inmiddels heb ik een vaste baan in het UMC: ik werk nu 24 uur per week op de Poli Plastische Chirurgie. Ik ben erg blij dat ik toen de beslissing heb genomen om weer te gaan leren. Ik heb mijn diploma en werk met veel plezier en ik heb veel voldoening van mijn werk.