Nascholingscursus: Hechten voor doktersassistenten

Tegenwoordig nemen Doktersassistenten steeds meer taken over, om de werkdruk van de huisarts te verminderen. Één van die taken is het hechten van kleine wondjes, maar daarvoor moet de doktersassistent wel bekwaam en gecertificeerd zijn. De huisarts moet uiteindelijk bepalen of de doktersassistent voor deze voorbehouden handeling ook bevoegd is. 

Wat kan je verwachten?

Tijdens onze vaardigheidstraining “Hechten voor doktersassistenten” leer je onder leiding van een arts welke hechtmaterialen er zijn en wanneer deze gebruikt kunnen worden. Uiteraard leer je ook verschillende hechttechnieken, namelijk die van een losse transcutane en van een donati-hechting. Na de training ontvang je een certificaat Hechten.

Voor wie is de vaardigheidstraining?

De training is geschikt voor doktersassistenten, die op hun werk mogen hechten of die hun hechtvaardigheid willen ophalen.

Hoe ziet het programma eruit?

De vaardigheidstraining wordt gegeven door een arts. Eerst zal je meegenomen worden in de theorie van het hechten. Hier wordt onder andere gekeken naar de verschillende soorten hechtmateriaal en de verschillende technieken, maar ook wordt het correct klaarleggen van het hechtmateriaal hier behandeld.

Na het theoretische gedeelte, volgt de praktische vaardigheidstraining. Hierbij ga je zelfstandig en onder begeleiding oefenen met het zetten van verschillende hechtingen.

Praktische gegevens
  • Datum: nader te bepalen
  • Tijd: 18.00 – 21.30 uur, inloop met koffie/thee vanaf 18.45
  • Adres: Corderius College, De Ganskuijl 105, Amersfoort
  • Kosten: €175,- incl. lesmaterialen en koffie/thee
  • Accreditatiepunten: 3
  • Maximaal aantal deelnemers: 8