Begin als medisch secretaresse of doktersassistente bij Instituut Memo.

Interesse om medisch secretaresse te worden? Of lijkt doktersassistente je iets? Begin dan goed: met een deeltijdopleiding van Instituut Memo. We zijn dé opleider op dit gebied en hebben al zo’n duizend mensen een goede start van hun nieuwe carrière kunnen geven. We zijn vooral actief geweest in de regio Amersfoort, maar in september 2020 zijn we met de doktersassistente opleiding op onze locatie in Haarlem begonnen en in juni 2021 zijn we ook gestart in Tilburg.

Onze opleidingen zijn er vooral als je op latere leeftijd aan een studie wilt beginnen voor een vervolgstap. Of omdat je je wilt laten bijscholen. Het zijn avondopleidingen, waarbij sommige onderdelen ook overdag kunnen worden  gevolgd.

Instituut Memo is actief sinds 2006. Inmiddels hebben we al zo’n 1000 medisch secretaresses en doktersassistentes opgeleid. Instituut Memo heeft een officiële erkenning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen om doktersassistenten in deeltijd op te leiden op MBO4 niveau.

Ook ben je bij ons welkom als aanstaand medisch secretaresse. Hiervoor zijn we als erkende opleider geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs.

Opleiding Doktersassistente

Een doktersassistente heeft een hele afwisselende taak en verricht veel verschillende werkzaamheden voor een huisarts of medisch specialist. Zo plant en begeleidt een doktersassistente het spreekuur en neemt ze de telefoon op. Zij (want een doktersassistente is meestal een vrouw) moet dan kunnen bepalen of iets spoed is, ja dan nee. Ook kan een doktersassistente bepaalde vragen van patiënten zelf afhandelen en doet ze een eigen spreekuur voor bijv. het meten van een bloeddruk, het geven van een injectie etc.

Opleiding Medisch Secretaresse

Een medisch secretaresse verricht veel verschillende werkzaamheden voor een medisch specialist. Zo plant en begeleidt een medisch secretaresse het spreekuur. Dat betekent dat de patiënt die zich meldt bij de balie gevraagd wordt om de nodige informatie (zoals legitimatie en de verzekeringsgegevens). De medisch secretaresse regelt na het bezoek aan de medisch specialist de vervolgafspraken en zorgt voor de verdere administratieve afhandeling. Medisch secretaresses kunnen ook op andere plekken werkzaam zijn, bijvoorbeeld als secretaresse van een verpleegafdeling, als poli-assistente of als assistente van een ARBO- of GGD-arts.