Begin als medisch secretaresse of doktersassistente bij Instituut Memo.

Interesse om medisch secretaresse te worden? Of lijkt doktersassistente je iets? Begin dan goed: met een deeltijdopleiding van instituut Memo. We zijn dé opleider op dit gebied in de regio Amersfoort.

Onze opleidingen zijn er vooral als je op latere leeftijd aan een studie wilt beginnen voor een vervolgstap. Of omdat je je wilt laten bijscholen. Je kunt zowel kiezen uit avondopleidingen als dagopleidingen.

Instituut Memo is actief sinds 2006. Inmiddels hebben we al zo’n 800 medisch secretaresses en doktersassistentes opgeleid. Instituut Memo heeft een officiële erkenning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen om doktersassistenten in deeltijd op te leiden op MBO4 niveau.

Ook ben je bij ons welkom als aanstaand medisch secretaresse. Hiervoor zijn we als erkende opleider geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs.

Opleiding Doktersassistente

Een doktersassistente coördineert en verricht organisatorische, administratieve en secretariële werkzaamheden voor huisartsen en medisch specialisten. Daarnaast bepaalt zij het spoedeisende karakter van een zorgvraag, handelt zij zelfstandig bepaalde vragen van patiënten af en houdt zij een eigen spreekuur.