Doktersassistente opleiding

Doktersassistente opleiding

Met een doktersassistente opleiding kun je veel kanten op. Tijdens de opleiding krijg je les over veel verschillende dingen zoals medische kennis, medische technische handelingen en triage. Zo word je goed voorbereid op het afwisselende beroep. In Juni 2024 starten we weer met nieuwe groepen voor de doktersassistente opleiding in Amersfoort, Haarlem, Tilburg en Zoetermeer. Bekijk de praktische informatie voor de exacte startdatum per locatie.

Wat doet een doktersassistente?

Een doktersassistente heeft een hele afwisselende taak en verricht veel verschillende werkzaamheden voor een huisarts of medisch specialist. Zo plant en begeleidt een doktersassistente het spreekuur en neemt ze de telefoon op. Deze moet dan kunnen bepalen of iets spoed is of niet. Ook kan een doktersassistente bepaalde vragen van patiënten zelf afhandelen en doet ze een eigen spreekuur voor bijv. het meten van een bloeddruk of het geven van een injectie.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De lessen van onze doktersassistente opleiding worden in de avond gegeven. Afhankelijk van wanneer je start, doe je 1 of 1,5 jaar over de opleiding. De lessen zijn klassikaal en je hebt de hele opleiding les met je eigen groep. Tijdens de opleiding ga je bezig met medische kennis, medisch technisch handelingen, triage en ga je stage lopen. Voor een MBO-4 diploma zijn vakken als Engels Nederlands en rekenen een verplicht onderdeel.

Voor wie is de opleiding geschikt?

Om de avondopleiding tot doktersassistente te volgen, moet je goed gemotiveerd zijn. Het is een opleiding die veel van je zal vragen. Het is dus belangrijk dat je er voldoende tijd voor kunt vrijmaken.Om te kijken of de opleiding bij jou past en of jij bij de opleiding past, houden we een vrijblijvend intakegesprek.

Je kunt een intakegesprek aanvragen door contact met ons op te nemen via telefoon of mail.