S.T

Ik wilde na een lange tijd gewerkt te hebben bij verschillende bedrijven, weer naar school. Medisch Secretaresse sprak mij wel aan, vooral werken op de poliklinieken en artsenpraktijken vond ik wel iets voor mij, dus ging ik al snel aan de slag met zoeken naar een plek waar ik terecht kon voor die opleiding.

Al snel kwam ik een aantal instituten tegen die niet bij mij in de smaak vielen, kwa prijs en kwaliteit.. tot dat ik de website van Instituut Memo tegen kwam. Het boeide mij helemaal! ook las ik dat de lessen werden gegeven door personen met ervaring in de medische wereld, zoals een verpleegkundige, doktersassistente en nog mooier.. door een arts zelf!

dat was voor mij al een hele grote pluspunt! het was ook nog eens een avondopleiding en maar 1 keer in de week, heerlijk want dan had ik ook nog tijd over voor mezelf. (tegenwoordig is er ook een lunchvariant las ik). Ik had mijn keuze gemaakt, ik ga ervoor zei ik.

Na mijn inschijving wilde mijn moeder zich ook inschrijven. Begin 2008 begon ik samen met mijn moeder met de opleiding Medisch Secretaresse bij de Instituut Memo.

We begonnen met blok 1 de Medische Terminologie. Het was een heel pittig onderdeel , maar wel erg leuk! Vooral de docenten nemen alle tijd om de leerstof in je te laten opnemen. Ik vond de manier van lesgeven erg netjes. Vooral de praktische deel van de opleiding was leuk, veel gelachen met de groep. Ik vond de groep ook heel gezellig.

In totaal hadden we 3 blokken waar we examen over moesten doen. Alle 3 de examens heb ik netjes afgerond. Eind 2008 slaagde ik voor mijn examen en ontving ik mijn prachtige diploma Medisch Secretaresse!

3 maanden later had ik al een baan gevonden …mijn huidige baan dus. Ik werk sinds kort bij een artsenlabarotorium & Trombosedienst In Utrecht. Heb het erg naar mijn zin. het werk is best intensief omdat je continu in contact bent met artsen, ziekenhuizen, geestelijkegezondheidscentra’s en patienten zelf.

Kortom ik heb mijn baan gevonden! En dan wil ik nog iets zeggen tegen de mensen die mijn stukje hebben gelezen, niet twijfelen, gewoon doen! Je krijgt er geen spijt van!