Instituut Memo opent nieuwe leslocatie in Zoetermeer!

Per 20 juni 2023, opent Instituut Memo een nieuwe leslocatie in Zoetermeer. Uit deze regio in Zuid-Holland kwamen al veel studenten naar de bestaande leslocaties in Amersfoort, Haarlem en Tilburg. Toch was dit voor sommige studenten te ver weg. Met de nieuwe leslocatie in Zoetermeer, zal Instituut Memo beter bereikbaar zijn voor studenten uit bijv. Rotterdam, Delft, Den Haag en uiteraard Zoetermeer. Instituut Memo hoopt zo ook haar steentje bij te dragen aan het verminderen van het tekort aan doktersassistentes in deze regio.

De doktersassistente opleiding, die in Zoetermeer op 20 juni begint, duurt één jaar. De studenten krijgen in de eerste les meer informatie over de verdere invulling van de opleiding, de stage, enz. Ook krijgen ze verschillende opdrachten mee, die ze in de vakantie zelf kunnen maken op een moment dat het hem of haar goed uitkomt. Zo krijgen ze de mogelijkheid om thuis te oefenen met een Huisartsen Informatie Systeem en zich voor te bereiden op verschillende inhoudelijke onderwerpen, waar een doktersassistent mee te maken krijgt, zoals informatie hoe je een bloedneus moet behandelen, wat je kunt doen bij een blaasontsteking, enz. Hoewel de eerste les vlak voor de zomervakantie ligt, zijn er tijdens de zomervakantie géén lessen. Pas na de zomervakantie zullen op de dinsdagavond de lessen worden hervat ook beginnen dan op de woensdag de lessen anatomie en pathologie.

Klassikaal, persoonlijk en verkort

De lessen zullen ook in Zoetermeer, klassikaal worden gegeven. Studenten krijgen les in hun eigen groep en hebben een vast aanspreekpunt waar ze terecht kunnen met hun vragen. Omdat de opleiding een verkorte opleiding is, hecht Instituut Memo veel belang aan persoonlijk contact, om studenten zo goed mogelijk te begeleiden naar hun diploma.

Over de nieuwe leslocatie

Net als in Haarlem, worden de lessen in Zoetermeer gegeven in een locatie van het Veiligheidsinstituut. De locatie is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaarvervoer er is voldoende parkeergelegenheid.

Benieuwd of de doktersassistente opleiding iets voor jou is?

Lees er meer over op deze pagina of plan een vrijblijvend intakegesprek in. Tijdens het intakegesprek bespreken we je verwachtingen, krijg je meer informatie over het lesprogramma en kunnen we samen bepalen of de opleiding bij je past. Neem contact op via 088 – 711 02 20 of stuur een mail naar info@instituutmemo.nl.

Doktersassistente opleiding Zoetermeer